Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Бойко Борисов: Няма да подкрепим перки в Черно море

Варна. ГЕРБ-СДС оттегля подкрепата си за Законопроекта за енергия от възобновяеми източници в морските пространства. Това каза лидерът на партията Бойко Борисов на среща с рибарския и туристически сектор във Варна.

“Ние подкрепихме закона на първо четене, защото в “сглобката” се подкрепяме. Освен това мислихме, че законопроектът е минал обществено обсъждане и че всички експерти и заинтересовани страни са се произнесли. След като се запознах в детайли за колко мощност става въпрос, смятам че не си заслужава да поставяме пред рискове редица други сектори по Черноморието”, каза Борисов.

“Можем да си набавяме достатъчно енергия от слънцето, имаме най-голямата зелена батерия в света – ПАВЕЦ “Чаира”. Днес в парламента беше гласувано решение строителят на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ “Козлодуй” да е “Хюндай”. Много агенти на Държавна сигурност, назначени в АЕЦ”Козлодуй”, се опитаха да саботират проекта, но от днес той вече е необратим факт”, добави лидерът на ГЕРБ.

Материалът Бойко Борисов: Няма да подкрепим перки в Черно море е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top