Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

България открива летния туристически сезон на 21 май

София. България официално ще открие летния си туристически сезон на 21 май. Това обяви пред Bgtourism.bg министърът на туризма д-р Илин Димитров.

Началото на Лято ‘2023 ще бъде дадено на национално ниво по време на празника на първия български курорт „Св. св. Константин и Елена“, който тази година ще отбележи своята 115-годишнина. На събитието се очаква да присъстват посланици и министри.

Ново за Лято ‘2023: Ще можем да резервираме плажно място с онлайн приложение

Припомняме Ви, че на пресконференция през април в Албена министър Димитров обяви, че страната ни очаква 5% ръст на туристите това лято спрямо 2019 г.

Той посочи, че се очаква ръст при традиционните пазари, но и при развиващи се като Полша, Чехия, Великобритания. Пазар Германия, при който имаше сериозен спад, сега се възстановява и е с тенденция да надмине с 25% предходната година, допълни министърът.

Петър Мойсов: Очаквам значителен ръст на туристи от Саудитска Арабия в България през 2023 г., водим преговори за полети от Рияд и Джеда до Варна

„Предизвикателство остава уплътняване крилата на сезона. Ще апелирам към депутатите в НС да подпомогнат бюджета ни и да успеем да осигурим финансиране за чартърните полети“, каза още Димитров.

Материалът България открива летния туристически сезон на 21 май е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top