Bgtourism.bg    Airnews.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

България с първите 15 дипломирани гастрономически специалисти в туризма

София. В България вече има 15 дипломирани гастрономически специалисти в туризма – професионалисти от София, Варна, Благоевград, Кюстендил, Испания и САЩ, обединени от любовта си към автентичната българска храна и вино. Те не само ценят традиционните вкусове, но и умеят да ги превръщат в качествени гастрономически преживявания за туристите.

Това е първият завършил випуск на програмата „Опознай кулинарните региони на България и стани гастрономически водач“, реализирана от Pendara.bg и MasterChef Мария Жекова в партньорство с HRC Culinary Academy и New Bulgarian University.

„Щастлива съм, че създадохме общност от хора, за които българската гастрономия е мисия. Вярвам, че с Мария избрахме правилния път да споделим опита си в тази област,“ споделя пред Bgtourism.bg Гергана Кабаиванова – създател на „Пендара“ и утвърден експерт в областта на гастрономическите преживявания и селския туризъм.

Създаването на програмата се реализира с подкрепата на America for Bulgaria, а в обучението се включиха изявени гост-лектори.

Поради засиления интерес, през тази година ще бъде организиран още един курс за гастрономически водачи – в периода 13-18 октомври. Записванията вече са отворени на info@hrcacademy.com.

Снимки Гергана Кабаиванова

Материалът България с първите 15 дипломирани гастрономически специалисти в туризма е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:

Туризъм и Новини

Top