Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

България участва на туристическите изложения в Будапеща и Белград

Будапеща/Белград. Български хотелиери, туроператори, туристически забележителности и общини представят възможностите си за туризъм на международните туристически изложения в Будапеща и Белград, които започват днес и ще продължат до 25 февруари.

TRAVEL+ 2024 е най-значимото събитие в Унгария с пряка туристическа насоченост, което представя най-новите и интересни туристически предложения от туристически агенции и туроператори, места за настаняване и отдих. Четиридневното туристическо събитие се посещава от компании и организации от целия туристически спектър. Министерството на туризма е представено от проф. д-р Мариела Модева.

Участието на страната ни на TRAVEL+ 2024 цели представяне на България като сигурна и спокойна дестинация с дългогодишни традиции на качество и гостоприемство в туризма, съчетаваща красива и разнообразна природа, културно наследство, качество на разумна цена в морските и планинските курорти, вкусна храна и отлични вина.

Участие на българския информационен щанд от 100 кв. м  са заявили 10 участника:  „Робинзон Турс“ ЕООД, „Ландис“ ООД, „Ню Сън Травел“ ЕООД, хотел „Кашмир“, „Феста Хотели“, Регионален исторически музей Шумен, община Самоков, община Петрич, Община Банско и община Варна. През 2023 г. България е регистрирала с 35% повече унгарски туристи спрямо 2022 г. Съседи на България на туристическото изложение в Будапеща са Словакия, Малта, Кипър и Грузия.

Bgtourism.bg стартира свой канал във Viber и автоматизиран чатбот

Министерство на туризма организира участието на България с щанд на площ от 100 кв. м. на международното туристическо изложение International Fair of Tourism /Sajam Turizma/ в Белград, Сърбия. Изложението е определено като най-голямото туристическо събитие на територията на Сърбия и Югоизточна Европа, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша.

Conventa събра над 500 експерти в конгресния туризъм в Любляна

Страната ни е популярна сред сръбските граждани предимно с морския ни туризъм, но има изключителен потенциал за увеличаване броя на туристите от Сърбия както към зимните курорти на България, така и към културно-познавателни обиколки, СПА и уелнес и други специализирани форми на туризъм. На българския щанд на International Fair of Tourism /Sajam Turizma/ се представят туристически компании и общини.

Материалът България участва на туристическите изложения в Будапеща и Белград е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top