Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

България ще участва на туристическото изложение в Лайпциг

София. Министерството на туризма е заявило участие на България с щанд на площ от 32 кв.м на международното туристическо изложение Touristik & Caravaning, Лайпциг, Германия, което ще се проведе от 22-26.11.2023 г., съобщиха от туристическото ведомство за Bgtourism.bg.

Изложението се организира от 1990 г. и се явява най-голямото по своя род туристическо събитие на територията на централна Германия и бившите източно-германски провинции. Предназначено е за масова публика.

През 2022 г. по данни на организаторите от официалната страницата www.tc-messe.de за общо 5 дни изложението е посетено от над 55 хил. души. На изложбена площ от над 70 000 м² участие са взели повече от 360 изложители от над 20 страни. Панаирът се провежда в три отделни изложбени зали, тематично разделени за международен туризъм, къмпинг/караванинг и велотуризъм. В залата, посветена на туризма, изложителите бяха отделни дестинации, туроператори и райзебюра, които на място записват туристите с допълнителни отстъпки по време на борсата.

Bgtourism.bg стартира свой канал във Viber и автоматизиран чатбот

С национални щандове освен България традиционно се представят дестинации като Полша, Египет, Мароко, Кипър, Малта, Ирландия, Словения и редица туристически региони. На информационния щанд на България през 2023 г. участие са потвърдили Община Варна, Столична Община ОП Туризъм, Албена АД, съобщиха от Министерството на туризма пред Bgtourism.bg.

Предвид профила на съизложителите, основният акцент в българското представяне e морският ваканционен туризъм, семейните почивки и градски обиколки. На щанда ще бъдат презентирани и специализираните форми на туризъм, като културен, винено-кулинарен, къмпинг, СПА и др.

Messe Stuttgart ще организира събитието за пети път съвместно с конгресен център Messe Leipzig.

Материалът България ще участва на туристическото изложение в Лайпциг е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:

Туризъм и Новини

Top