Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Българската авиокомпания Fly2Sky се сдоби с още един нов самолет

София. Българската чартърна авиокомпания Fly2Sky се е сдобила през март 2023 с пети самолет от семейството А320/321 на Еърбъс, съобщи Авиофорум. Авиокомпанията е публикувала пост в профила на превозвача в LinkedIn, според който новият самолет е А320-232 и ще бъде най-младия във флота, произведен през юни 2010-а година.

Още една новост е, че този самолетът ще е първи и единствен за авиокомпанията в двукласова конфигурация за общо 150 пътници – 12 седалки в бизнес класа и 138 икономична.

Към момента самолетът се намира в София, където тече процедурата по вписването му в българския регистър на въздухоплавателните средства с регистрация LZ-FSA. Това е нова буквена регистрация за компанията, чийто самолети досега бяха регистрирани със сериите LZ-MD_. Вероятно символите трябва да означават (F)ly2(S)ky(A)lpha. Този самолет е доставен първоначално като нов на хонгконгската Dragonair, а след това до август 2020 лети за Cathay Dragon, преди да бъде върнат на лизингодателя CIT, заради пандемията.

Според публикацията на превозвача в социалната мрежа, самолетът ще е наличен за потенциални клиенти на ACMI чартърни операции в средата на април 2023.

„Благодарим на нашите клиенти и партньори за тяхното продължаващо доверие и подкрепа“, каза Анелия Маринова, отговорен мениджър. – „Нашият ангажимент за предоставяне на най-високо ниво на обслужване и подкрепа на клиентите ще остане основен приоритет, докато продължаваме да разширяваме нашите операции.“

Fly2SKY е водещ доставчик на авиационни услуги, предлагащ редица решения на клиентите по целия свят. Компанията управлява флота от модерни, ефективни самолети на Airbus и има екип от опитни професионалисти, посветени на предоставянето на най-високите нива на безопасност, качество и надеждност.

Fly2Sky предоставя самолетите си по схемага за чартиране Aircraft Crew Maintenance Insurance (самолет, екипаж, поддръжка, застраховка), известна още като „мокър лизинг“ за по-продължителни периоди от време.

Към април 2023-а флотът на авиокомпанията включва още два самолета А320 и два от най-големия представител на семейството А321. Според уебсайта на превозвача и други източници те са в следните конфигурации:

LZ-MDF, A321-200 – 210 седалки икономична, произведен март 2001
LZ-MDL, A321-200 – 216 седалки икономична, произведен май 2001
LZ-MDI, A320-200 – 180 седалки икономична, произведен януари 2008
LZ-MDK, A320-200 – 174 седалки икономична, произведен март 2001

Официално и четирите машини са взети на лизинг от базираната в Дубай Aerovista, която е и фактическия собственик на българската Fly2Sky.

Със стартирането на летния сезон виждаме поне два от самолетите на авиокомпанията да летят за португалския национален превозвач TAP Air Portugal от Лисабон.

Материалът Българската авиокомпания Fly2Sky се сдоби с още един нов самолет е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top