Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Българският туроператор „Адвенчър Тийм България“ получи официално признание на световния рекорд, който постави на Килиманджаро

София. Българският туроператор „Адвенчър Тийм България“ получи официално признание на световния рекорд за „Най-голяма група в света, изкачила Килиманджаро заедно“. Това стана 2 месеца, след като група от 53 българи стъпи на връх Ухуру (5895 м), в планината Килиманджаро. Постижението вече е публикувано в регистрите на Official World Record Association (OWR).

The largest group of people who climbed Mount Kilimanjaro together

Цялата група, водена от собственика на компанията Преслав Конов, е само от българи. 59 души започват изкачването на планината на 16 януари 2023 г. На 17 януари поради силни болки в коленните стави един от участниците се отказа. На 19 януари поради умора още 2-ма участници прекратиха изкачването си на върха. Така точно в полунощ на 20 срещу 21 януари останалите 56 участници тръгват в последна атака към връх Ухуру. По време на финалния щурм 3-ма участници прекъсват изкачването си до върха поради симптоми на височинна болест. Всички останали 53 души се справиха заедно, като един, едновременно достигайки връх Ухуру 5895 м в 06:22 сутринта на 21 януари 2023 г., и поставяйки нов официален световен рекорд в категорията „Най-голямата група хора, изкачили връх Килиманджаро заедно“.

Трудността на тази експедиция е изключително голяма поради големия брой участници в групата и много високата надморска височина на върха. Най-трудната част е тази, в която участниците трябва да се движат заедно през цялото време, с еднакво темпо и всички едновременно да успеят да стъпят на върха, което на тези екстремни височини изисква изключителна воля, дух и себераздаване.

Компанията „Адвенчър Тийм България“ се справя брилянтно с цялата логистика и изпълнение на експедицията, а резултатът е нов официален световен рекорд. В портфолиото си компанията има още изкачвания и успешни експедиции до световноизвестни върхове като Елбрус 5642 м, Дамаванд 5671 м, Арарат 5165 м, Пойнт Ленана 4985 м., Монблан 4810 м, Тубкал 4167 м. и много други.

Връчването на официалните сертификати ще се проведе на 10 юни в гр. Пловдив, когато се очаква да бъде и премиерата на официалния филм посветен на изкачването за световния рекорд.

С пълната приключенска програма на Адвенчър Тийм можете да се запознаете от тук: www.AdventureTeam.bg

Материалът Българският туроператор „Адвенчър Тийм България“ получи официално признание на световния рекорд, който постави на Килиманджаро е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top