Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Виктор Меламед: Очаквам големите туроператори да възстановят чартърите си до Тайланд след отпадането на визите за български граждани

София. Очаквам големите туроператори да възстановят чартърите си до Тайланд след отпадането на визите за български граждани. Това заяви пред Bgtourism.bg Виктор Меламед – генерален почетен консул на Кралство Тайланд в България.
Той посочи, че в момента водещи авиокомпании от Европа и Азия като Turkish Airlines, Qatar Airways, Emirates, Thai Airways, Lufthansa, Austrian Airways и др. предлагат добра свързаност с полети от Балканите, но директните чартъри на български туроператори ще отключат още повече интереса към дестинацията, която винаги е била привлекателна със своите плажове и забележителности във вътрешността на страната.
Българските граждани вече може да влизат без визи в Тайланд за срок от 60 дни с опция за удължаване в местната имиграция с още 30 дни срещу 1 900 бата. Решението влезе в сила от средата на юли, след като промяната беше обявена на 28 май. Припомняме ви, че досега сънародниците ни имаха право на visa-on-arrival, която се предоставяше на границата за 15 дни срещу 2 200 бата, но без право на удължаване.
“15 дни не бяха са достатъчни за посещение на Тайланд. Много туристи искат искат по-продължителен престой, да разгледат колкото се може повече Тайланд, а за целта са им необходими между 18 и 21 дни. Очаквам да има увеличение на българските туристи към Тайланд след отпадането на визите, защото в наши дни туристите днес искат да имат свободата да пътуват, да нямат ограничения, а Тайланд винаги е сред топ предложенията в цял свят”, добави Меламед.

Материалът Виктор Меламед: Очаквам големите туроператори да възстановят чартърите си до Тайланд след отпадането на визите за български граждани е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top