Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

В РИОСВ-Варна се проведе среща за регламентиране на достъпа до плажовете на Дуранкулак

Варна. В Регионална инспекция по околна среда и води във Варна днес се проведе работна среща, на която е обсъден проект за регламентиране на достъпа до плажовете на Дуранкулак, съобщиха от пресцентъра на Областна управа – Добрич.

Заместник областният управител Живко Желязков заедно с експерт от Областна администрация Добрич се е включил в срещата. След нея Желязков е споделил, че в срещата са участвали представител на Министерство на туризма, на Държавно ловно стопанство- Балчик, на полицейското управление в Каварна, на Пожарната в Шабла, на Центъра за спешна медицинска помощ, както и представител на Община Шабла.

Директорът на РИОСВ е представил постъпилото в Инспекцията предложение на изпълнителния директор на Българско училище по политика „Димитър Паница“, като участниците в срещата след коментари са взели решение да се създадат на подходящо място и необходимото за опазване на природата разстояние паркинги, където да бъдат спирани автомобили, кемпери и каравани.

Крайпътно заведение е любима дестинация за боб по селски и вкусна скара (снимки)

От местата за спиране до плажа да има и подходи. Проектът на решение ще бъде изпратен до компетентните дирекции в министерствата за съгласуване, заяви изпълняващият длъжността Областен управител Ж. Желязков и допълни: „Целта е да се постигне баланс между желанието на хората да плажуват и необходимостта да се пазят дюните и природата“.

Материалът В РИОСВ-Варна се проведе среща за регламентиране на достъпа до плажовете на Дуранкулак е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top