Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Голямо признание за българския туризъм на Conventa ‘2024, Теодора Жилкова беше отличена за професионализма й в конгресния туризъм

Любляна. Теодора Жилкова – изпълнителен директор на Българско Конгресно Бюро, получи наградата Conventa Ambassador (Посланик на Конвента) за 2024 г. Това стана на специална церемония на годишните награди Meetings Star в словенската столица Любляна, която беше домакин на XVI издание на изложението за конгресен туризъм. Форумът събра над 500 експерти от над 30 държави, а през годините Жилкова се утвърди като експерт и истински посланик на конгресния туризъм.

Теодора Жилкова заслужено държи в ръцете си признанието от Conventa

„Теодора Жилкова е партньор на Conventa още от първото издание. Тя е една от най-разпознаваемите личности в регионалната конгресна индустрия. Нейната работа в тази сфера е безценна заради невероятно позитивната й енергия, която винаги е придружена от професионализъм и експертно ноу-хау. Теодора е и най-добрият защитник на родната си България. Затова много от нас днес познават не само София, но и Варна, Бургас, Пловдив, Велинград. Цяла България всъщност. През последните години тя се фокусира върху индустриалните клъстери. По думите й индустрията ни е невероятно свързана с тях. Заедно с Теодора помогнахме за развитието на този неформален начин за свързване на компании и други организации в Югоизточна Европа за различни проекти. Без Теодора и нейната любов към Conventa никога нямаше да създадем толкова автентични връзки с България, каквито имаме днес“, заявиха организаторите на церемонията по време на връчването на наградата.

Екипът на Българско Конгресно Бюро през годините се утвърди като здрав мост между бизнеса и конгресния туризъм

„В личен план, това е признание за лоялност, приятелство и вяра в силата на партньорството. Като представител на България и Българското конгресно бюро за мен е гордост, че сме все по-разпознати, че браншът заедно изгражда имиджа на дестинацията като споделяме общи ценности. Тази висока оценка е и предпоставка за по-задълбочен диалог с държавните ни институции за създаване на устойчива стратегия за развитието на събитийната индустрия в България. Благодаря на всички за доверието!“, заяви Теодора Жилкова по време на получаване на наградата.

В категорията “Най-добър Спа хотел и ризорт” най-високото признание получи Ensana Aquahouse Health SPA Hotel в Св. Св. Константин и Елена. Други български хотели бяха номинирани в различните категории, което е още едно доказателство за разпознаваемостта и високото качество на дестинацията ни в конгресния туризъм.

На Conventa 2024 България проведе над 170 срещи за привличане на потенциални събития.

Материалът Голямо признание за българския туризъм на Conventa ‘2024, Теодора Жилкова беше отличена за професионализма й в конгресния туризъм е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top