Bgtourism.bg    Airnews.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Дванадесетото издание на Sofia Restaurant Week идва от 25 октомври до 2 ноември 2025 г.

София. Хладни вечери, уютна атмосфера и чинии, носещи всички вкусове на есента – Sofia Restaurant Week е тук, за да направи октомври още по-вкусен.

28 ресторанта са подготвили феноменални фестивални менюта – със сезонни ястия и вдъхновения от кухни от цял свят. Инициативата тази година е от 25 октомври до 2 ноември 2025 г.

След единадесет успешно проведени издания, любимият кулинарен фестивал на столицата отново кани всички почитатели на хубавата храна да се впуснат във вкусово приключение из 28 подбрани ресторанта.

Тази есен Sofia Restaurant Week 12 ще представи 11 напълно нови за фестивала участници: Bash Hedonist, Carnivale Sofia, Kabbo, La Branche, Psari, Question Mark Fusion, Sache, Savage Garden, Studio 63, Stolitsa Gastro Pivnitsa и Balkan Falsch. Те ще се присъединят към познатите и обичани брандове Vino & Tapas, The Revolutionary, Anna’s, Solo, Punchetata, Kuzina, Hamachi-ni, Gora, Floret, Amaya, Am-Gal и Aubergine.

По традиция, всеки от участващите ресторанти ще предложи две тристепенни менюта, всяко на фиксирана цена от 55 или 75 лева – едно класическо и едно безмесно/вегетарианско. Вдъхновени от есента, менютата съчетават сезонни, локални продукти и модерни техники на приготвяне и отразяват богатството на съвременната софийска гастрономия.

КАКВО НОВО В ИЗДАНИЕ #12?
Тази година за първи път пет специално подбрани ресторанта  ще предложат ексклузивни менюта само през последния уикенд – 1 и 2 ноември. Петзвездните хотели Grand Hotel Sofia и Grand Hotel Millennium Sofia се включват с VIENNA CAFÉ & RESTAURANT, Mediterra и Shades of Red, Hyatt Regency Sofia с The Scene. Ресторант Cosmos също ще предложи едно ексклузивно дегустационно меню само за една вечер.
Менютата в тази категория ще бъдат на специална цена от 95 лева и обещават уникално кулинарно изживяване, създадено специално за най-любопитните гурмани.

Вината на фестивала са представени от Decantus Wines с испанската марка Faustino. Сортовете Риоха, Вердехо, Макабео и Шардоне ще допълват разнообразните вкусове на менютата.

Резервациите за Sofia Restaurant Week #12 вече са отворени, като менютата могат да се разглеждат на www.restaurantweek.bg.

Материалът Дванадесетото издание на Sofia Restaurant Week идва от 25 октомври до 2 ноември 2025 г. е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top