Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Дигитален музей посреща туристи в древния град Ефес (снимки +видео)

Селчук. Дигитален музей посреща туристи в древния град Ефес, намиращ се в района на Селчук, Турция. Днес група български журналисти, сред тях и екип на Bgtourism.bg, имаше възможност да посети туристическия обект и да направи дигитално пътуване назад във времето.

Ephesus Experience Museum предлага едно напълно хипнотизиращо изживяване от ежедневния живот на Римската империя, величието на храма на Артемида и великолепната атмосфера на библиотеката на Целз. Туристите могат да видят не само емблематичните паметници в целия им блясък, но и дигитално да се разходят из улиците на античния град.

Новият музей разполага с три огромни зали, които са оборудвани с най-новите технологии – прожекциите се реализират на огромни стени и са придружени от музикален фон.

В туристическия обект посетителите могат да получат аудио информация на 16 езика чрез специални устройства, които са последен модел при екскурзоводите.



Цената на билета е 850 лири или близо 28 евро. Ephesus Experience Museum официално е отворил врати на 8 август т.г. и това е вторият дигитален музей в страната, след като такъв беше открит близо до „Света София“ в Истанбул. Третият дигитален музей Турция планира да реализира в Кападокия, съобщиха домакините за Bgtourism.bg.

Турция е избрала да достига до бъдещите поколения чрез иновативни проекти, свързвайки технологиите с туристическите си богатства от близкото и далечно минало
Посещението в Ephesus Experience Museum завършва в магазин за сувенири, които да напомнят на туристите за уникалното преживяване

Българските туристи, включително и представителите на медиите, днес имаха възможност да посетят Ефес – древният град е част от програмата „Три континента“ с кораба Celestyal Journey.

Материалът Дигитален музей посреща туристи в древния град Ефес (снимки +видео) е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top