Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Димитър Бербатов: Българската природа ме зарежда с енергия

София. Трябва да познаваме и обичаме невероятните места и забележителности на родината, споделя Димитър Бербатов в ексклузивно интервю за новия брой на списание DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday, което е част от медийната група на Bgtourism.bg. Акцент в новия брой на изданието са не само едни от най-красивите дестинации у нас и по света, но и личности, които градят имиджа на дестинациите и на туристическата индустрия.

По време на блестящата си футболна кариера Димитър Бербатов разнасяше футболната си магия по света, а милиони хора по цялата планета свързваха нашата страна с неговото име. Нападателят, който покори Висшата лига с „Манчестър Юнайтед“, продължава да е любимец на естетите в играта и това едва ли някога ще се промени.

Пред читателите на DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday Димитър Бербатов говори за своето първо пътуване зад граница, за местата, които обича да посещава, за преклонението си пред красотата на българската природа… И, разбира се, за футбол.

Новият брой на списанието на Bgtourism.bg вече e във VIP салоните на морските ни летища

Бербатов споделя какво трябва да се подобри, за да може туризмът в България да бъде още по-добре представен на световната карта. Той разкрива и дестинацията, която мечтае да посети.

Ето и част от интервюто на Кристиан Иванов с легендата на българския футбол:

– Ваши приятели, футболни легенди от цял свят, са посещавали нашата страна и заради познанството си с Вас. Какво най-силно ги впечатлява в България?

– Природата ни! Това, че имаме и планини, и море! И когато са идвали тук, винаги са оставали очаровани от тези наши природни дадености. Ето, например, наскоро снимах разни неща с хора от Корея, те не спряха да хвалят планините ни, храната ни, отношението, направо се влюбиха в страната ни. Може би затова трябва повече да се гордеем и обичаме нещата, които имаме в България!

– Ние, българите, се гордеем с националната си кухня, какво Вие препоръчвате от нея на Ваши приятели от чужбина?

– Казвам им да пробват всичко и сами да преценят кое е тяхното. Аз се храня по стриктен и определен хранителен режим, който не е за всеки, затова им давам възможност да изпробват всичко от нашата кухня, тъй като имаме голям избор.

Цялото интервю може да прочетете в новия брой на списанието, което може да поръчате онлайн ТУК.

Материалът Димитър Бербатов: Българската природа ме зарежда с енергия е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:

Туризъм и Новини

Top