Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Добре дошла на SOFie – първият роботизиран асистент за почистване на летище София

София. Първият роботизиран асистент за почистване, наречен SOFie, започна работа на летище София. Тя идва по линия на Dr. Sasse – компанията, която отговаря за почистването на летището от март 2022 г. SOFie току-що кацна от Сингапур и е най-новият член на международното семейство на „СОФ Кънект“. Механичното създание, снабдено с най-съвременните технологични и оперативни възможности, вече може да бъде видяно в зоните на Терминал 2 където внимателно извършва своята дейност сред пътниците и техния багаж търпеливо изчакващи времето до своята мечтана коледна ваканция.

Роботът съвместява най-новите тенденции в електрониката и роботостроенето, оборудван е с множество сензори, които му позволяват да изпълнява задълженията си по почистване. SOFie има капацитет за 5-часова смяна с едно зареждане на батерията или за час почиства пространство от 1 450 м2. Нейната производителност се отличава с висока аспирационна мощност и с ниска консумация на вода, което е постигнато чрез внедряване на най-новите технологични решения и отговаря на политиката за устойчивост, заложена в програмата на „СОФ Кънект“.

„Много сме горди, че сме първата компания, която в партньорство със „СОФ Кънект“ въвежда роботиката на българско летище. Нашата концепция за роботизация вече е внедрена на почти всички летища, обслужвани от Sasse Group. Освен желанието ни да бъдем признати за посланик на иновациите, ние се стремим да отговорим и на предизвикателствата, свързани с набирането на персонал в резултат от пандемията. Разбира се, един почистващ робот не може да замени изцяло добрия персонал, но може да помогне за компенсиране на недостига на работна ръка и за повишаване на хигиенните стандарти на летището“, заяви Бени Вундерлих, управляващ директор на Sasse Group, по повод представянето на SOFie.

„SOFie е тук и е напълно технологично оборудвана. Тя вече е пълноценен сътрудник на фирмата за почистване на летище София и нейната помощ е незаменима в ежедневната дейност по поддържане на летищната хигиена. Вслушахме се в дългогодишните отзиви на нашите пътници относно чистотата и благодарение на SOFie ще имаме по-приятна летищна среда. Тя е не само ефективен помощник, но и магнит за пътниците, които вече се снимат с нея“, заяви Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на летище София.

Пътувате от летище София? Огледайте се за SOFie и със сигурност ще я видите в нейната естествена работна среда – Терминал 2.

Материалът Добре дошла на SOFie – първият роботизиран асистент за почистване на летище София е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top