Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Догодина през летищата на Европа ще преминат повече пътници от преди пандемията, според летищните оператори

Брюксел. Професионалната асоциация на летищните оператори „Международен съвет на летищата“ (ACI) съобщи, че очаква през 2024 г. през аерогарите в Европа да преминат повече пътници в сравнение с периода преди пандемията от КОВИД-19, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Броят на пътниците ще се увеличи с 1,4 на сто в сравнение с предпандемичната 2019 г., обяви в Брюксел летищната асоциация. Тя ревизира нагоре прогнозата си за идната година, след като беше обявено, че през август пътникопотокът през аерогарите се е увеличил с 11,6 на сто на годишна основа. Въпреки това се очаква пътниците, преминали през европейските летища през тази година, да е с 4,5 на сто под нивото отпреди пандемията.

Летище Истанбул отчита най-голям ръст (+12,6 на сто) на пътникопотока през август спрямо 2019 г. С най-голям спад при броя на пътниците (-15,3 на сто) в сравнение с предпандемичния период, сред най-големите летища в Европа, е това във Франкфурт.

Материалът Догодина през летищата на Европа ще преминат повече пътници от преди пандемията, според летищните оператори е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top