Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Живко Иванов: Технологиите навлизат активно в хотелския бизнес, но луксозният сегмент хотели ще продължи да разчита на обслужване с професионално подготвени служители

Прага. Европейски лидери в областта на гостоприемството се събраха в чешката столица Прага за престижния форум IDEEA. Сред участниците беше и Живко Иванов – директор „Управление на активи“ в Galaxy Investment Group. Той се включи в модула, в който експертите обсъдиха въздействието на нововъзникващите технологии върху иновативните изживявания на гостите.

„Хотелите инвестират активно в технологии от години. Повечето от тези решения до момента обслужваха вътрешните процеси на хотелите и системите за продажби, но не бяха толкова видими за госта.
Напред във времето луксозният сегмент хотели ще продължи да разчита на обслужване с голям брой професионално подготвени служители. В средния и бюджетен сегмент, хотелите ще се насочат към активно към технологични решения чрез опростяване на процесите, улесняване на самообслужване от страна на гостите в определени зони, използване на роботи и апликации. Тестове на тези процеси вървят активно в редица хотели“, сподели Живко Иванов на инвестиционния форум в Прага.

Българинът участва в един модул заедно с Тобиас Браун, управляващ директор, Business 2 Hospitality Scout, Горян Лазаров, главен изпълнителен директор, OREA Hotels & Resorts, и Анджей Шимчик, директор развитие – Полша и Източна Европа, IHG Hotels & Resorts. В рамките на два дни лидери в индустрията на хотелиерството обсъдиха актуални теми в IDEEA Hospitality Investment Forum, включително еволюцията на гостоприемството, устойчивото развитие, разпознаването на марката, иновативните оперативни модели, бъдещите пазарни ниши и технологичните възможности.

Материалът Живко Иванов: Технологиите навлизат активно в хотелския бизнес, но луксозният сегмент хотели ще продължи да разчита на обслужване с професионално подготвени служители е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top