Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Зарица Динкова на „Нестинарка“: Около 4000 са засегнатите туристи по Южното Черноморие

Царево. Общо 4000 са туристите по Южното Черноморие, засегати от бедствието, предизвикано от поройните дъждове. Това обяви министърът на туризма Зарица Динкова, която посети плаж „Нестинарка“ и се срещна със собственици на хотели там.

Снимки Министерство на туризма

Тя посочи, че се намират решения за настаняване на туристите, изпаднали в нужда, като са осигурени вода и храна.

Динкова каза, че щетите на „Нестинарка“ са сериозни, съобщи БНР. Тя посочи, че има проблем с извозването на туристите, необходимо е да се обследва състоянието на пътищата и е опасно за момента да се тръгва с големи автобуси.

Относно помощите, които държавата може да предостави на хотелиери, министърът каза: „Нека да мине обследването и ще видим какво може да се направи“.

Хотелиерите са реагирали адекватно, смята тя, като уточни, че те имат застраховки срещу подобни бедствия.

„Трябва да се направи анализ и да не позволяваме това повече да ни се случва“, каза Динкова. От „Нестинарка“ тя ще продължи към Лозенец и Царево.

Министърът на туризма Зарица Динкова изрази съболезнования към близките на загиналите. Тя благодари на хората, които са реагирали бързо и на хотелиерите, които са създали добра организация.

Материалът Зарица Динкова на „Нестинарка“: Около 4000 са засегнатите туристи по Южното Черноморие е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top