Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Зарица Динкова: Сигурността, която гарантираме за чуждестранните ни туристи, е ключова

Министърът на туризма беше на официално посещение на Испанската конфедерация на бизнес организациите

Мадрид. „Следим с тревога и внимание случващото се в Израел, българското правителство своевременно предприе действия за сигурността на израелските туристи, намиращи се на наша територия. Това отношение е ключово за всички наши чуждестранни гости. България е сигурна туристическа дестинация.“ Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на работна среща с директора на департамент „Международни връзки и сътрудничество“ Марта Бланко от Испанската конфедерация на бизнес организациите (CEOE) и нейните колеги в сферата на туризма.

„Само със задълбочаване на сътрудничеството заедно в рамките на Шенген ще допринесем за повишаване на сигурността в рамките на съюза“, категорична беше министър Динкова.

България се нарежда сред държавите с най-бързо възстановяване на входящия туризъм, допълни Динкова. „Страната ни има туристически потенциал, който не включва само море. Имаме уникални планини, останки от крепости от тракийско и римско време.“

Огромен, но нереализиран докрай потенциал имат еко, приключенски, винено-кулинарен и голф туризъм, подчерта министър Динкова.

Тя допълни, че България и Испания могат да си сътрудничат в редица сфери от взаимен интерес в областта на туризма. Марта Бланко прояви интерес и към Програмата за финансиране на черноморските общини, с която за първи път се прилага инструмент за партньорство с бизнеса, общините, туроператорите и летищата и се поемат решителни стъпки, за да се върне доверието за съвместна работа. „Виждам, че България и Испания имат общи предизвикателства в областта на дигитализацията, устойчивост на дестинацията и утвърждаването на туризма на двете страни като целогодишни дестинации.“, заяви Марта Бланко.

На срещата присъства и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания Алексей Андреев.

Материалът Зарица Динкова: Сигурността, която гарантираме за чуждестранните ни туристи, е ключова е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top