Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Испания отчита възстановяване на туризма след спада заради Covid

Мадрид. Испания отчита възстановяване на туристическия сектор след спада, причинен от пандемията, съобщи БНР. По някои показатели вече са надминати нивата от 2019-а, въпреки поскъпването, което неминуемо засяга бранша. Резервациите в хотелите в Испания са надминали направените през същия период на 2019 година с 22 процента, въпреки че цените сега са по-високи с над 20 на сто, отчитат от туристическия бранш.

„Навсякъде има много хора, пълни са заведенията и хотелите, направо е невероятно да се върнем към обичайния ритъм“, казват заети в сектора.

Оптимизмът им се дължи и на големия приток на чуждестранни туристи, както и на прогнозите за успешен зимен сезон – ръст с 4,4 на сто в сравнение с годината преди пандемията.

Данните от поредицата почивни дни тази седмица около Деня на конституцията 6 декември показаха, че испанците отново пътуват много, даже повече, отколкото преди пандемията. И се аргументират: „Трябва да се пътува, трябва да се живее.“

„Трябва да се порадваме на Коледа, защото преживяхме две много трудни години. Нормално е човек да иска да излезе, въпреки инфлацията и кризите“, споделят местните жители.

Като положителна последица от сектора сочат и спада на безработицата – най-ниска през ноември от 2007-а година.

Материалът Испания отчита възстановяване на туризма след спада заради Covid е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top