Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Кападокия посреща рекорден брой туристи през тази година

Кападокия. 4 256 129 местни и чуждестранни туристи са посетили Кападокия и регионалните археологически и етнографски музеи в провинция Невшехир през първите 10 месеца на годината, съобщи Хюриет.

Губернаторът на Невшехир Али Фидан каза: „Регионът Кападокия е един от най-важните туристически центрове в Турция и света със своите уникални природни красоти и богата историческа и културна структура на много цивилизации. Невшехир, разположен в центъра на регион Кападокия, е известен със своите приказни комини и подземни градове.Той предлага много различни алтернативи на посетителите със своите долини, скални църкви, музеи на открито, обиколки с балон, здравен и религиозен туризъм, както и местни храни и занаяти.“

Заявявайки, че е счупен рекорд за всички времена с броя на местни и чуждестранни посетители през първите 10 месеца на тази година, губернаторът допълни: „Ние надхвърлихме броя на посетителите, който беше 4 192 070 през 2022 г., през първите 10 месеца от 2023 г. Предвиждаме, че броят на посетителите ще достигне 5 милиона до края на годината. Той добави още, че в челната петица са посетители от Испания, САЩ, Индонезия, Южна Корея и Италия.

Материалът Кападокия посреща рекорден брой туристи през тази година е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:

Туризъм и Новини

Top