Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Кипър регистрира пореден ръст на броя на туристите

Никозия. Динамично начало на туристическия сезон отчетоха в Кипър, съобщи БНР. За втори пореден месец броят на туристическите пристигания бележи ръст в сравнение с много успешната минала година, а пътническият трафик на летищата на страната вече надмина нивата отпреди пандемията.

Туристическите потоци към Кипър се засилват въпреки геополитическото напрежение в Източното Средиземноморие и икономическата нестабилност на пазарите в Централна и Западна Европа, подчерта заместник-министърът на туризма Костас Кумис. Над 200 000 са посещенията на туристи в Кипър през март, което е с 10% повече в сравнение със същия месец преди година, а броят им през първото тримесечие нараства с 5,4% спрямо 2023 г., съобщи Статистическата служба.

Значителен е и потокът през двете летища на страната, обяви компанията, която ги управлява. През март в тях са обслужени близо 670 000 пристигащи и заминаващи, което е увеличение със 70 000 в сравнение с миналогодишния март. От януари до март през летищата са преминали 1,7 млн. пътници, с 200 000 повече отколкото през рекордната 2023 г.

Резервациите за Великден и за летните месеци вървят „много добре“, казаха от Кипърската хотелиерска асоциация. През следващата седмица се очаква повечето хотели на острова да отворят за сезона.

Материалът Кипър регистрира пореден ръст на броя на туристите е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top