Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Комо ври от туристи, домакините раздават безплатни прегръдки пред катедралата

Комо. Италианският град Комо ври от туристи. Хиляди италианци и гости от цял свят избраха в слънчевия съботен ден да направят разходка край емблематичното езеро.

Още в сутрешните часове дълги опашки се извиха пред фуникуляра, който води до малкото градче Брунате.

“ЛАЗУРЕН БРЯГ И ИТАЛИАНСКА РИВИЕРА” С “ПРЕМИО ТРАВЕЛ”

От там се разкрива величествена гледка към града и езерото. На едно от най-красивите места е и къщата, в която Пенчо Славейков прекарва последните мигове от живота си заедно със своята спътница Мара Белчева.
 
На къщата, която днес е вила “Белависта” днес има паметни плочи, а близо до нея и паметник на прокудения от България поет.

Ресторантите и баровете през деня бяха пълни с туристи, които се наслаждаваха на вкусните традиционни специалитети.

Уличните музиканти имаха специален принос за неповторимата атмосфера. 


Дълги опашки цял ден имаше за разходка с корабче и пред магазинчетата за сладолед с богато разнообразие от аромати.

И докато в града имаше наплив от туристи, то на стадиона край езерото също вреше и кипеше, но от футболни емоции. Местният Комо надви с 2-0 Парма в мач от Серия Б. На вратата на гостите беше легендата на италианския футбол Джанлуиджи Буфон.

В съботния ден местни жители раздаваха безплатни прегръдки пред катедралата. Целта им беше да накарат своите сънародници и гостите на града да се усмихнат и да ги призоват да се наслаждават на живота след Ковид-19, който ограничи хората да пътуват.
Туризмът в Италия днес успешно се възстановява от световната пандемия, а живописната дестинация целогодишно привлича гости от цял свят. Българските туристи могат да преоткрият красивите кътчета в Италия чрез атрактивните предложения на “Премио травел”.

Снимки Руслан Йорданов

Екскурзоводът Елмо прави пътешествието из Италия съвършено с богатата и интересна информация, която поднася на българските туристи

Материалът Комо ври от туристи, домакините раздават безплатни прегръдки пред катедралата е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:

Туризъм и Новини

Top