Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Луксозен ваканционен комплекс в стил Санторини посреща гости между Албена и Балчик

Вила Калимера предлага 11 апартамента, всеки със собствен басейн

Балчик. Луксозният комплекс Калимера се намира във вилната зона между живописната Албена и историческия Балчик и предлага уникална комбинация от съвременен комфорт и средиземноморска елегантност.

Интериорът е в стил Санторини, с ръчно изработени мебели и аксесоари. Гостите се настаняват в 11 самостоятелни апартамента: шест триспални и пет едноспални. Всеки апартамент разполага със собствен басейн и споделена сауна.

Уникалното бижу е собственост на семейство Събина Янакиева и Николай Ненов. Построяването и обзавеждането на вила Калимера е отнело близо 4 години. „Преди това си построихме наша къща тук, точно под вила Калимера и заживяхме в нея в повечето месеци от годината. Мястото много ни хареса – тихо, спокойно, страхотна панорама към морето и към Албена, а и самият баир има някаква положителна енергия – разказва Събина. – После пък така се случи, че заедно с дъщеря ни Виктория обикаляхме из островите в Гърция, по-специално Миконос и Санторини. Стилът ни грабна и с Николай решихме, че трябва да направим нещо подобно и в България. Купихме парцела и започнахме да строим. Николай се занимава със строителство и двамата бяхме сигурни, че гръцкият стил ще се хареса и тук, в България“, допълва Събина.

Двамата превръщат идеята си в реалност. И то каква! Леглата и повечето от мебелите са ръчно изляти или ръчно изработени, точно в стил Санторини. Самата Събина лично е изплела полилеите и декорациите за стените от макраме. Всичко в интериора и екстериора е направено с внимание към всеки детайл, със средиземноморска елегантност, вдъхновени от традициите и естетиката на Санторини, съчетавайки светли цветове и изчистени линии, постигайки истински лукс и комфорт.

Всеки от апартаментите разполага със собствен отопляем басейн и веранда с лежанки и кът за отдих. Едноспалните апартаменти са с капацитет 2+1 гости. Кухнята е напълно оборудвана с малък хладилник, котлони, аспиратор, микровълнова фурна, кафе машина, кана за гореща вода, тостер и посуда, климатик, модерна баня.

Триспалните апартаменти са с капацитет 6+3 гости. Има опция и за настаняване на 4-ма възрастни. Всеки от тях разполага със собствен голям отопляем басейн с гледка към морето, тераса с мебели за хранене, шезлонги и електрическа пергола.




Просторната тераса е обзаведена с всичко необходимо за вашия комфорт – мебели за хранене, шезлонги за слънчеви бани и електрическа пергола, която осигурява сянка през горещите дни. Всяка от трите спални е обзаведена с висококачествени мебели и материи, подбрани с грижа за вашия комфорт и уют, създавайки елегантен и стилен интериор. Във всяка от спалните има разтегателен фотьойл.

Кухнята разполага с хладилник, готварска печка, аспиратор, кафе машина, кана за гореща вода, тостер и всичко необходимо за приготвянето на вкусни ястия, собствено барбекю.

Санитарните помещения са две, с душ кабина. За ваше удобство, големият апартамент разполага с мокро помещение, оборудвано с пералня и сушилня.

Във всички апартаменти и общи части има безплатен Wi-Fi и високоскоростен интернет, смарт телевизори.

Гостите на вила Калимера разполагат със споделена сауна с релакс зона, с великолепна гледка към морето.

За малчуганите е обособен специален обезопасен детски кът, където спокойно да щуреят на воля. За всички автомобили е осигурен подземен паркинг.

Вила Калимера функционира едва от месец, но вече изпрати много доволни гости, които са впечатлени от обстановката, от уюта и комфорта, от лукса и от удобството, и най-вече – от топлото посрещане на Събина и Николай.

Ние също горещо препоръчваме да се насладите на това истинско бижу за почивка. Повече информация, цени за резервация и контакти можете да намерите на  https://villa-kalimera.bg/ и на https://athomebg.eu/listing/vila-kalimera/.

Материалът Луксозен ваканционен комплекс в стил Санторини посреща гости между Албена и Балчик е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top