Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Миконос се подготвя за новия туристически сезон (снимки)

Миконос. Миконос се подготвя за новия туристически сезон. Из тесните улички на основното градче Хора често може да забележите майстори с четка в ръка, които да боядисват белите кубикови къщички или да оформят с бяла боя камъните по тесните като лабиринт улички.
Огромният интерес към дестинацията, която е красива като пощенска картичка, се дължи на впечатляващите плажове, на свободата и разкрепостеността на острова, които са като магнит за богатите и известни туристи.
Ключово за развитието на дестинацията се оказва и откриването на първия официален гей бар на острова – Пиерос, който прави Миконос световно известен и го превръща в символ на екзотичния остров.
Хората с възможности са привлечени от луксозната дестинация заради нощните заведения и VIP партита, които предлагат неустоими развлечения. Ресторантите изкушават с традиционни местни деликатели и модерна кухня.
Още през 60-те години Миконос влиза във фокуса на известните личности и започва да се утвърждава като елитна дестинация за почивка. Аристотел Онасис акостира с яхтата си в компанията на съпругата си – световно известната оперна певица Мария Калас. На острова той се завръща и с втората си съпруга Джаки Кенеди Онасис, която е вдовица на американския президент Джон Ф. Кенеди. Това не остава незабелязано и от другите популярни личности по това време като Бриджит Бардо, София Лорен, Грейс Кели и др., които също пристигат на Миконос. През последните две десетилетия през курорта са минали спортни и кино звезди като Роналдо, Юсеин Болт, Том Ханкс, Леонардо Ди Каприо, Марая Кери, Джерард Бътлър, Хю Джакман и много други.




Сред топ локациите на туристите за снимки са вятърните мелници и Малката Венеция, чийто къщи не само посрещат магичните изгреви и залези, но и целуват вълните на чистото и прозрачно Егейско море.
Миконос е част от маршрута “Иконична Егея” на круизната компания Celestyal Cruises, а това прави дестинацията по-достъпна и за много български туристи.

Материалът Миконос се подготвя за новия туристически сезон (снимки) е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top