Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Министерството на туризма ще сформира комисия, която ще провери бараките във всички курорти

София. Министерството на туризма ще извърши проверка по случая за изясняване на всички релевантни факти и обстоятелствата съобразно функционалната си компетентност. Това заяви министърът на туризма д-р Илин Димитров в отговор изявлението на кмета на община Варна Иван Портних, който по-рано на пресконференция призова туристическото ведомство да отмени схемата за бараките в курорта.

Иван Портних: Министърът на туризма да отмени схемата за бараките на Златни пясъци

“От няколко дни кметът на Варна ме призовава през медиите да взема становище по въпрос, който е свързан с к.к. Златни Пясъци. Казусът е правен и в работата си специализираната администрация на Министерството на туризма ще изиска и вземе предвид становищата на всички други компетентни институции. Ако се установят нарушения или нередности, разбира се, ще бъдат предприети съответните действия в рамките на закона”, каза Димитров.

Изпълнителният директор на „Златни пясъци“ АД отговори на кмета на Варна за незаконните търговски обекти в курорти

Той посочи, че това е общонационален проблем и ще бъде сформирана комисия, която ще провери всички курортни комплекси. „Обарачването“ е сериозен проблем, допълва министърът.

Материалът Министерството на туризма ще сформира комисия, която ще провери бараките във всички курорти е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:

Туризъм и Новини

Top