Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Министър Динкова присъства на изложението DiVino.Taste, събрало над 600 български вина от 96 изби

София. България заема достойно място на картата на предпочитаните европейски дестинации за винени и кулинарни изживявания. Това заяви министър Зарица Динкова пред организаторите на изложението DiVino.Taste, което се провежда за 12-и път.

Министър Динкова подчерта, че усилията на екипа на Министерството на туризма са насочени към популяризирането на България като предпочитана дестинация за устойчив туризъм в четири сезона, с конкурентен и качествен туристически продукт. За да се случи това реално, трябва да бъдат развити и специализираните форми на туризъм, част от които е и виненият.

“България вече има сериозен опит и се налага като търсена дестинация за винен туризъм. Ние имаме вековни традиции в производството на вина, а през последните години все повече успешни изби се превръщат в предпочитани туристически атракции. Част от тях предлагат и хотелско настаняване, което се цени изключително много от чуждестранните туроператори.”, заяви министър Динкова.

И тази година в изложението се включиха както утвърдени производители, така и дебютанти, които имаха възможността да представят най-добрата си селекция от вина. Сред основните акценти на дискусиите и майсторските класове беше темата за успешното развитие на винения туризъм, който може да подпомогне сериозно развитието на отделните региони.

Материалът Министър Динкова присъства на изложението DiVino.Taste, събрало над 600 български вина от 96 изби е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:

Туризъм и Новини

Top