Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Над 765 000 души са посетили Катар през първите 17 дни на Мондиала

Доха. Над 765 000 души са посетили Катар през първите 17 дни на Световното първенство по футбол. Информацията бе съобщена от „Ройтерс“, позовавайки се на организаторите на турнира. В същото време Катар е една от най-търсените думи за 2022 г. в световната търсачка Google за България.

Катар е приел 765 859 международни посетители по време на турнира, повече от половината от които вече са напуснали страната. До 2 декември хора, които нямат карта „Hayya“, която се издава на официални лица на турнира и притежатели на билети за мачовете, не бяха допускани в Катар.

Катар – арабско великолепие и елитна ексклузивност

Общата посещаемост в края на 52 мача от турнира е била 2,65 милиона души. 1,33 милиона са притежателите на билети от Мондиала, а продадените билети за мачове от Световното първенство са 3,09 милиона.

Към момента на Мондиала са изиграни 56 мача. На 9 и 10 декември ще се проведат мачовете от четвъртфиналите, като срещите от Катар се провеждат на осем стадиона в пет града, а финалът ще се играе на 18 декември в Лусаил.

Материалът Над 765 000 души са посетили Катар през първите 17 дни на Мондиала е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top