Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Обстановката в Египет и Йордания е спокойна, Абакс изпълнява пълните си полети и програми по план

София. „Ще се реализират ли полетите до Египет и Йордания?“ и „Безопасно ли е да се пътува до тези две дестинации?“. Това са част от въпросите, които българските туристи и туристически агенти отправят към туроператорите, които реализират чартъри и програми до тези две дестинации, след като в петък Министерството на външните работи излезе с решение за покачването на индекса на риск при пътуване до Египет и Йордания.

От МВнР поясняват пред Bgtourism.bg, че решението им е превантивна мярка, която се обуславя от изключителната динамика на събитията в региона и потенциалното им отражение върху ситуацията по сигурността в съседните на Израел държави. Предприетата от МВнР мярка има за цел единствено и само да допринесе в оптимална степен за безопасността, здравето и живота на българските граждани, които плануват пътувания към въпросните дестинации. Мярката не е задължителна, а препоръчителна!

Проверка на Bgtourism.bg показа, че обстановката към днешна дата в Египет и Йордания е безопасна и няма пряк риск за местните хора и за туристите, но ситуацията в района е динамична. Курортите Хургада, Шарм ел Шейх са пълни с туристи от цял свят, много българи по това време на годината също предпочетоха тези две дестинации. Днес те се наредиха на опашки пред музеите, за да видят ценните експонати на Египет, а други се насладиха на разходка с корабче в Йордания. Препоръката на местните посолства е сънародниците ни да избягват големите протестните шествия.

Celestyal заменя израелското пристанище Ашдод с остров Крит

От АБАКС информират, че като част от социално отговорната си мисия ще изпълнят поетите си ангажименти към партньорите си и своите клиенти, следи се обстановката в региона и са взети всички необходими мерки за безопасност. Чартърите се изпълняват с European Air Charter.

„Времето е изключително приятно, температурата в Хургада е 34 градуса. Туристите ни днес бяха в Египетския музей в Кайро! Тук е спокойно, а туристите от България и цял свят се наслаждават на своята почивка в Египет“, сподели за Bgtourism.bg екскурозводът към Абакс Валентина Иванова.

Българските туристи на опашка пред музей в Кайро, снимка Валентина Иванова

„26 градуса е днес в Йордания. Над 100 туристи се наслаждават на приятната си почивка. Имахме разходка в Акаба. Есенната ни програмата ни в Йордания продължава напълно спокойно и безпрепятствено. Утре ни предстои да посетим Петра“, сподели пред Bgtourism.bg представителят на Абакс в Йордания Стоян Широв.

Български туристи се наслаждават на Червено море и на екскурзията с корабче с прозрачно дъно. Настроението е приповдигнато, обстановката в Хашемитско Кралство Йордания е абсолютно спокойна, с нищо не е по различна от който и да е друг сезон. Снимка Стоян Широв

Материалът Обстановката в Египет и Йордания е спокойна, Абакс изпълнява пълните си полети и програми по план е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top