Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Остров Сан Джулио влезе в програмите на “Премио травел”

Орта-Сан Джулио. Тишина – това е толкова нетипично за италианците, които всички ние познаваме като емоционален, позитивен, шумен и красив народ. Е, има една специална дестинация, която е комбинация от спокойствие и архитектура. Днес преоткриваме неотразимото езеро Орта, което се намира в италианския регион Пиемонт (В краката на планината) в провинция Новара.

Гледката от града към острова/снимки Руслан Йорданов

Най-невероятното място в района е малък остров. Градът на езерото и островът срещу него носят еднакви имена: Орта-Сан-Джулио (Орта-Сан-Джулио) и Сан Джулио (Изола Сан Джулио).
Островът е дълъг 275 метра и широк 140 метра. Толкова много красота и спокойствие в толкова малко място за разлика от по-известните европейски езера Комо, Гарда, Маджоре, Лугано и др., където е навалица от туристи.

ПРЕОТКРИЙТЕ “ПРИКАЗНИТЕ ЕЗЕРА – ИТАЛИЯ И ШВЕЙЦАРИЯ” С ”ПРЕМИО ТРАВЕЛ”

На островчето има само една улица, наречена е „Пътят на тишината“ и е невъзможно да се изгубите.

Улицата на острова

Наслаждавате се само на песента на птичките. Основното съкровище на Сан Джулио е Епископският дворец, който е част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Тук ще видите и Бенедиктинският манастир и базиликата. Атмосферата е божествена.

„В мълчание можете да разберете всичко“ или „Всички стени съществуват само в ума ви“ – това са само малка част от десетките табели с мъдри фрази на къщите на свещениците.

Има и още една важна табела на острова, която туристите задължително не трябва да пропускат. Местните власти са забранили плуването, а глобата е от 100 до 1000 евро. Това, което трябва да правя туристите е да се насладят на тишината и спокойствието!

Известният философ и писател Фридрих Ницше казва, че това е едно от най-емоционалните места, които е посещавал. Този регион е бил любим и за Наполеон, от тук му доставяли гризини.

В градчето няма автомобили, а цъфналите дървета напомнят, че е време за пролет!

Една от основните улици е Ниа Боси, а от пиаца Мота се разкрива разкошна гледка към острова.

Уличните музиканти допринасят за неповторимата атмосфера на пиаца Мота

Цената на двупосочното пътуване с лодка между града и острова е 5 евро.

Нашето съвършено пътешествие продължава с Илмас Мустафов – Елмо, който не само ни разкрива уникалните кътчета – част от програмите на “Премио Травел”, но ни поднася и интересна информация.

Материалът Остров Сан Джулио влезе в програмите на “Премио травел” е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:

Туризъм и Новини

Top