Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Румен Радев присъства на Годишните награди на Министерството на туризма, връчи отличието “Изборът на българите”

София. Президентът на България Румен Радев присъства на официалната церемония по връчването на Седмите годишни награди в туризма, организирани от Министерството на туризма. Държавният глава сподели, че на входа го е посрещнал един от ветераните на българския туризъм, който му е споделил, че той е първият президент, който присъства на събитието.

Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Радев отбеляза, че туризмът в съвременния свят е основата, без която не могат да се развиват останалите сектори от обществено-икономическия живот.

Той посочи, че преди в България се е говорило основно за летен и зимен туризъм, а сега постепенно в страната ни се появиха СПА, селски, културен, религиозен, кулинарен и други видове туризъм.

Президентът връчи голямата награда в категорията “Изборът на българите”, която бе спечелена от “Исторически парк”. Призът бе получен от създателя на туристическата забележителност Ивелин Михайлов.

Официалната церемония на наградите се състоя тази вечер в зала „Сердика“ на София Хотел Балкан, а водещи на събитието бяха Георги Любенов и Аделина Радева.

Орлин Павлов и талантливите деца от хор Пим-Пам поздравиха гостите

Победителите бяха удостоени с грамота и статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.

Домакин на церемонията бе министърът на туризма д-р Илин Димитров. Сред официалните гости на събитието бяха министри, народни представители, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации, медии и др.

Припомняме Ви, че онлайн гласуването отреди на Община Ардино първо място в категорията за туристическа дестинация за 2022 г. Ардино спечели 31% от гласовете, оставяйки след себе си Бургас и Казанлък, които имат съответно 20 и 15%.

„Исторически парк“ триумфира за поредна година с 29% от вота в категорията за туристическа атракция/обект за 2022 г. Часовниковата кула в Ботевград е на второ място с 18%, следвана от Зоопарка в Стара Загора с 9 на сто от онлайн гласовете.

Фестивалът „Дефиле на младото вино“ на Съвета по туризъм в Пловдив (31%, 991 Гласове) оглави класацията в категорията „Събитиен туризъм“, а „Иновация“ на годината е TravelLine-Bulgaria RoomMix Innovation 2022 с убедителните 44%.

И тази година „Исторически парк“ е №1 в престижната категория „Изборът на българите“ с 4 031 гласа, които дадоха 34% от вота на гласувалите. Монументът „Света Богородица“ в гр. Хасково събра 17%.

Наградата за туристическа община на годината получава Ветрино с 4 648 гласа. На второ място е община Ловеч с 3 218 гласа, следвана от община Трявна с 890 гласа.

Победител при печатните медии е публикацията „Забърдо – родопското чудо, за което светът заговори“ на списание „Дестинация България“ с автор Павлинка Иванова. В категорията при телевизиите начело е „България. Визитка“ на Телевизия ТУРИЗЪМ – TVT на Георги Крумов (35%, 1 165 Гласове).

В категорията за най-добър журналистически материал в онлайн медия голямата награда печели „Стражите на Черно море“ на ТВ МУ-Варна с автор Магдалена Тодорова (28%, 682 Гласове), а отличието за публикация на тема туризъм в интернет блог е за  „Забележителности в Троян и околността – култура, природа и духовност“, bulgarianonthego.blog (33%, 1 506 Гласове).

Специални награди за принос за развитието на туризма получиха Владислав Терзийски, Николай Василковски, проф. Георги Рачев, община Пловдив, верига ресторанти Happy Bar and Grill и хотел InterContinental Sofia.

Материалът Румен Радев присъства на Годишните награди на Министерството на туризма, връчи отличието “Изборът на българите” е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top