Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Спрягат Гергана Кабаиванова за министър на туризма, излезе неофициален списък с имената в проектокабинета

София. След часове предстои коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) да обяви списъка с имената в проектокабинета си. Първите две сили в парламента – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, се разминават по въпроса с чий мандат да бъде сформиран кабинет.

bTV разпространи неофициален списък с имената в проектокабинета, в който се спряга името на Гергана Кабаиванова – управител на фондация, за министър на туризма. 

Министър-председател – акад. Николай Денков
Министър на финансите – Асен Василев
Министър на правосъдието – Милен Матеев, който е бивш депутат от ПП и председател на Комисията по правни въпроси
Министър на енергетиката – Радослав Рибарски, депутат от ПП
Министър на регионалното развитие и благоустройството – Андрей Цеков, депутат от ПП и бивш зам.-министър
Министър на вътрешните работи – Андрей Янкулов
Министър на външните работи – Ирена Димитрова, бивш зам.-министър
Министър на иновациите – Даниел Лорер, депутат от ПП и бивш министър
Министър на здравеопазването – д-р Христо Хинков, дългогодишен директор на Националния център по обществено здраве и анализи
Министър на транспорта – Георги Гвоздейков, бивш депутат от ПП и директор на закритото дружество за въздушна медицинска помощ „Хели Мед Сървиз“
Министър на образованието и науката – проф. Генка Петрова, бивш зам.-министър
Министерство на отбраната – Тодор Тагарев, бивш служебен министър
Министерство на труда и социалната политика – Иван Кръстев, бивш зам.-министър
Министерство на икономиката – Юлиан Войнов, финансист и икономически анализатор, преподавател в Стопанската академия в Свищов
Министър на електронното управление – Александър Йоловски, бивш зам.-министър
Министерство на земеделието – Христо Даскалов, бивш директор на БАБХ
Министерство на околната среда и водите – Юлиан Попов, бивш служебен министър
Министерство на туризма – Гергана Кабаиванова, управител на фондация
Министерство на културата – Яна Генова, културолог
Министерство на спорта – Димитър Илиев, автомобилен състезател

Гергана Кабаиванова, снимка demokrati.bg

Инж. Гергана Кабаиванова е инициатор на първите фермерски пазари в големите градове на страната, съобщава demokrati.bg. Тя е управител на Фондация „Локалфууд.бг“, известна с проекта си „Пендара“, стремящ се да подобри бизнес средата за предлагане на местни храни, както и да развие гастрономическия селски туризъм у нас. Участва в авторския екип на „Правилник за ползване на фермерски пазари“ и „Правилник за безопасност на предлаганите храни в къщи за гости и малки хотели“, които предстои да бъдат утвърдени от Националния съвет по храните. Член е на експертна група в Министерство на земеделието, храните и горите, насочена към политиките за най-малките фермери и производители на храни. Тя е сред учредителите на местната организация на „Да, България!“ в Пловдив.

Завършила е магистратура по специалностите “Технология на растителните масла и козметичните продукти” и „Технология на тютюна“ към Университета по хранителни технологии в Пловдив. Има дългогодишен опит като маркетинг мениджър на няколко козметични компании и мол в Пловдив.

Гергана Кабаиванова мечтае за развит пазар на фермерски и местни храни и вярва, че малкият бизнес в земеделието и храните може да бъде гръбнак на българската икономика. Тя ще работи за дългосрочни политики за възраждане на българското село, за насочване на европейски фондове и въвеждане на дерогации, позволяващи на микро и малките предприятия в селското стопанство и храните да развиват свободно дейностите си, включително да реализират домашно приготвена храна. Също така, тя ще приоритизира европейските схеми за качество на храните, които ще защитават българския вкус и традиции.

Гергана Кабаиванова е родена в Хасково и живее в Пловдив. Майка е на двама сина.

Материалът Спрягат Гергана Кабаиванова за министър на туризма, излезе неофициален списък с имената в проектокабинета е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top