Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Тегалаланг – живописните оризови тераси на остров Бали (снимки)

Убуд, Индонезия. Убуд е известен сред туристите от чужбина като най-зелената част на Бали. Този район е богат на оризови тераси и на буйни гори, които са като джунгли.

Една от най-популярните зелени атракции тук са оризовите полета Тегалаланг, известни и като Tegallalang Rice Terrace. Очите се наслаждават на красиво подредени оризища, които следват традиционната балийска напоителна система, наречена „subak“. Твърди се, че системата е била въведена от местен мъдрец през 8 век.

Живописните оризови полета Тегалаланг са разположени в долина, която предлага необикновена панорама към околния зелен пейзаж. С навлизането на социалните мрежи, най-вече на Инстанграм, този район стана изключително популярен.
Първото нещо, което очевидно можете да направите, е да се насладите на гледката от върха на възвишението, а след това да изберете една от многобройните атракции или Инстаграм точки за снимки за социалните си мрежи.
На място дамите могат да се сдобият с красиви рокли в различни цветове за атрактивните снимки на люлките
Гората на маймуните на остров Бали – разходка сред вековни дървета, храмове и стотици игриви маймунки

В Бали има много люлки, особено в Убуд, но тук панорамата е впечатляваща. Входът е 25 000 рупии (15 000 е 1 долар), 200 000 е индивидуалната люлка, 400 000 е люлката за двама, 100 000 е наемът на дреха за дамите, има и зип лайн за 350 000, както и Sky Bike – 350 000 за сингъл и 450 000 за двама.

Местните работници са се превърнали в професионални фотографи, които ще запечатат незабравимите ви мигове на снимки или кратки видеа с телефона ви. Това специално място е част от програмата на българския туроператор Абакс.
Райското място предлага Инстаграм точки на люлки, в гнездо, сърце и др.

Материалът Тегалаланг – живописните оризови тераси на остров Бали (снимки) е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top