Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

„Три континента“ със Celestyal: Василис разкрива пред туристите си тайните съставки за ароматното вино и качествената ракия на остров Крит

Ираклион. Дестилерия на остров Крит посреща местни гости и туристи от цял свят, за да им разкрие традициите при производство на качествена ракия и ароматно вино.
Домакинът Василис с увлекателен разказ приковава вниманието на пътешествениците, за да ги запознае с тайните съставки за направата на напитките. С брат си Йоргос той наследява фермата от баща си.
Групите в дестилерията пристигнат една след друга, всички гости с огромен респект слушат разказа на домакина за производството на напитките

Рецептата за устойчив успех е труд, любов и грижа за земята, признава Василис. Ръцете на мъжа са отрудени. Оставят ярък спомен у гостите, които видят или се докоснат до набраздените, нарязани от живота, по-твърди от работата със земята ръце, които времето не е пожалило.

Василис отваря сърцето и дестилерията си за круизните туристи от кораба Celestyal Journey, за да им представи красотата на местните обичаи и народни танци. Автентичното преживяване е високо оценено с бурни аплодисменти.
В магазинчето към стопанството се предлагат не само емблематичните напитки, които се произвеждат на място, но и от местния зехтин, домашно сладко от дюли и сувенири.




Програмата „Три континента“ предлага на пътешествениците разходка из тесните улички на Ираклион. Туристите могат да похапнат бугаца, лукумадес, гирос с местна студена бира или морски дарове в заведение на брега.
На Крит е един от емблематичните за острова Минойски дворци – Кносос. Той е считан за център на Минойската цивилизация. Древният град с двореца е най-големият и емблематичен археологически обект на Крит и е бил седалище на цар Минос.
Кносос е бил не само резиденция на царското семейство, но и административен и религиозен център на региона. С него е свързана и легендата за Лабиринта на Минотавъра, както и историята на Дедал и Икар.
Археологическият музей в Ираклион е сред най-значимите и големи музеи в Гърция. Той е сред най-важните музеи на Европа, в които посетителите откриват артефакти от всички периоди на Критската история и праистория. Те обхващат период от 5500 години – от неолита до римската епоха.
Най-впечатляващата част в музея е Минойската колекция, която включва уникални произведения на Минойското изкуство. Туристите затвърждават своите впечатления, че преди много векове майсторите са създавали истински шедьоври, които днес са световно богатство. Круизната програма „Три континента“ включва остров Крит, Александрия с посещение на пирамидите в Кайро, Кипър, остров Родос и Кушадасъ.


Материалът „Три континента“ със Celestyal: Василис разкрива пред туристите си тайните съставки за ароматното вино и качествената ракия на остров Крит е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top