Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Хотелиери се срещнаха с кмета на Пловдив, маркираха 4 основни проблема за развитието на града като туристическа дестинация

Пловдив. Четири основни въпроса, които касаят развитието на Пловдив като туристическа дестинация, поставиха днес от новосформираното Сдружението на пловдивските хотелиери на срещата си с кмета на общината Костадин Димитров.

Сред поставените за обсъждане въпроси пред местната власт бяха проблемите, които са свързани с развитието на туризма в града и региона: липсата на събитиен спортен календар и неговото напасване със събитийния културен календар на града, неразвитото летище в Пловдив, създаването на директна автобусна линия от летище София до Пловдив за подобряването на свързаността за чуждестранни туристи, както и проблемите, които касаят транспорта и такситата – апликация за безконтактни поръчки и плащане.

Сдружението изрази своята загриженост относно тези въпроси и настоя на тяхното бързо и ефективно решаване, като подчерта необходимостта от сътрудничество между представителите на бизнеса и местните органи за постигане на обща цел – развитието на туризма и подобряване на условията за посрещане на гостите в града.  

Пловдивски хотелиери официално се обединиха в сдружение

Кметът на Пловдив Костадин Димитров благодари на представителите на сдружението за техния ангажимент и даде гаранции, че ще работи активно по поставените въпроси. Той подчерта важността на диалога между общинските органи и бизнес сектора за създаването на благоприятна среда за туристическо развитие.  

Сдружението на хотелиерите в Пловдив остава ангажирано със своите цели и ще продължи да подпомага и насърчава инициативите, които ще допринесат за утвърждаването на града като важен туристически център.  

Материалът Хотелиери се срещнаха с кмета на Пловдив, маркираха 4 основни проблема за развитието на града като туристическа дестинация е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top