Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Нидерландия се съгласи България да се присъедини към Шенген

Амстердам. България отговаря на поставените условия за присъединяване към Шенген и следователно можем да се съгласим с решение, което води до пълноправното й членство“. Това се казва в позиция на правителството на Нидерландия, с която БНР разполага.

От нидерландския кабинет обаче подчертават, че мониторингът след присъединяването е желателен както за управлението на границите, така и за върховенството на закона.

Нидерландия се съгласи България да се присъедини към европейската Шенгенска зона, най-голямата зона без паспорти в света, съобщи и нидерландското министерство на правосъдието, слагайки край на дългогодишното противопоставяне на страната на този ход, съобщава Ройтерс.

Според нидерландската преса новината идва от писмо на държавния секретар по въпросите на убежището и миграцията Ерик ван дер Бург до Камарата на представителите.

По-рано днес премиерът Денков обяви, че до края на деня може да се очакват положителни новини за ветото на Нидерландия за присъединяването на България към Шенген.

Материалът Нидерландия се съгласи България да се присъедини към Шенген е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top