Със 100-метров козунак се почерпиха жителите и гостите на Враца за Великден (снимки)
Враца. 100-метров козунак за поредна година зарадва стотици жители и гости на Враца, които отбелязаха Възкресение Христово заедно на централния площад. За приготвянето на гигантския козунак във Враца са използвани: 200 яйца, 135 кг брашно, 30 литра мляко, 15 кг захар. Великденският козунак е приготвен от 5-ма души и тежи над 160 килограма.
Празничната програма започна с великденски поздрав от секретаря на Врачанска Митрополия – отец Николай.
В празничния ден всички присъстващи получиха от 100-метровия козунак, а програмата продължи с концерт на фолклорната изпълнителка Цветелина.
Материалът Със 100-метров козунак се почерпиха жителите и гостите на Враца за Великден (снимки) е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.