Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Известна е програмата на Осмата работна среща между туристическия бизнес и местната власт в Стара Загора

Стара Загора. Известна е вече програмата на Осмата работна среща между туристическия бизнес и местната власт, която ще се проведе от 4 до 6 октомври в Стара Загора. Мотото на събитието е „Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие“. Форумът е с любезното домакинство на Общината и в партньорство с Министерство на туризма.

След двугодишно прекъсване поради пандемията, най-авторитетната платформа за обмен на професионална информация и добри практики в туризма отново събира на едно място основните групи участници на туристическия пазар: общините – главен фактор за изграждане на висококачествен и конкурентоспособен регионален туристически продукт, и туроператорите, осигуряващи неговата пазарна реализация. Официалното откриване е насрочено за 4 октомври от 11.45 часа. Събитието ще бъде открито от министъра на туризма д-р Илин Димитров.

Заместник министърът на туризма проф. Мариела Модева и д-р Даниела Стоева – зам.-председател на АБТТА и управител Тандем Травел ще участват в модула „Преосмислен туризъм“ – с фокус към бъдещето, какъв туристически продукт искаме за дестинация България, как искаме България да бъде позиционирана и разпознавана като дестинация. Ще бъдат обсъдени ролите и отговорностите на държавата, местната власт, бизнеса и науката за изграждане на висококачествен и конкурентоспособен национален туристически продукт.

Инициативата „Безплатни градски турове“ се завръща с нов маршрут в Стара Загора

Следобедната програма включва още два модула „Конкурентност, основана на знания“ и „Модерно и устойчиво туристическо развитие“. В панелната дискусия „Време за споделяне“ ще бъдат разкрити добри практики и предизвикателства пред българския туризъм, дефиниране на проблеми и намиране на решения. По темата за успешните културни събития и техният принос към туризма и местните икономики ще се включат: Соня Георгиева – Директор на Дирекция „Туризъм“ към община Варна, Борислав Йорданов – Управител на „Царевград Търнов“ във Велико Търново, Радост Иванова – Тракийски туристически район, Огнян Драганов – Директор на Държавна опера Стара Загора.

Втората част в панела ще бъде отделена за предизвикателствата, като дискусията ще засегне как да развием устойчива туристическа дестинация и продукт в условията на кризи – взаимодействия между местните структури за управление на туризма, културните институции и бизнеса. В тази част ще се включат Йонка Агалова – туроператор – Май стори травел, Пламен Панов – зам.-кмет „Култура и туризъм“, община Пловдив, Иво Маринов – Директор ОП „Туризъм“ София, Жулиета Серафимова – председател на Българска асоциация на професионалистите в управлението на хотели, дългогодишен експерт в хотелиерството и управление на дестинации, Петър Калчев – Директор на Регионален исторически музей Стара Загора.

В минутите за „Туризъм на преживяванията“ е уоркшоп работилницата „Дизайн на преживяванията“ чрез емоцията на виното – с участието на представители на Общинските администрации, научно-образователни институции, ключови партньори, водещи бизнес фигури. Водещи на работилницата ще бъдат експертите по винен туризъм: Екатерина Христова, Красимира Кодукова, Гергана Тодорова.

На 5 октомври своите презентации ще представят общините: Созопол, Казанлък, Хисаря, Дряново, Шумен, Ловеч, Габрово, Петрич и ОУТР Стара Планина. В 12.10 ще започне представяне на земеделски форум „От фермата до твоята трапеза“, а след 14.15 часа е модул „Практически семинар“ – В2В срещи за индивидуално договаряне между туроператори, представители на Общините и местния бизнес. Програмата включва и богата съпътстваща културно-опознавателна част за запознаване с туристическите ресурси на Общината – домакин.

Материалът Известна е програмата на Осмата работна среща между туристическия бизнес и местната власт в Стара Загора е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top