Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Асоциацията на операторите на ваучери за храна: По-добре е да бъде създаден специален ваучер за туризъм, мярката ще стимулира потреблението на туристически услуги

София. „През последните месеци операторите на ваучери за храна сключиха договори за приемане на ваучери със стотици хотели, къщи за гости и туристически агенции в цялата страна. Списъците на съответните обекти, където може да се заплаща с ваучери за храна, могат да бъдат намерени на сайтовете на всеки отделен оператор на ваучери. Полагаме усилия да комуникираме тези обекти и към нашите клиенти и крайните потребители на ваучери през нашите комуникационни канали“, съобщи за Bgtourism.bg Таня Обущарова, главен секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна (АОВХ) в България. 

Ученик от Харманли с подранил коледен подарък – кола от „Опознай родината – 100 НТО”

Тя посочи, че въпреки тези усилия се забелязва, че потребителите на ваучери за храна продължават да предпочитат да ги използват предимно за покупка на храна и хранителни продукти. Според АОВХ, това потребителско поведение е продиктувано както от повишените цени на храните и растящата инфлация, така и от навиците на тези потребители, формирани през годините.  

Свършиха местата за чартъра до Доминикана, Галена и компания ще вдигнат незабравим купон за Нова година в Пунта Кана

„Според опита ни в други европейски държави и доклад на ОИСР за социалните ваучери като двигател на растежа от 2021 г., за да проработи една подобна мярка е по-добре да бъде създаден специален ваучер за туризъм, който да може да бъде използван само с тази цел от потребителите. Така мярката би имала търсения ефект да подпомогне сектора на туризма и да стимулира вътрешното потребление на туристически услуги. Към момента АОВХ не разполага със статистика какъв обем от ваучерите са използвани за туризъм“, допълва Обущарова

Материалът Асоциацията на операторите на ваучери за храна: По-добре е да бъде създаден специален ваучер за туризъм, мярката ще стимулира потреблението на туристически услуги е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top