Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

7 града, които трябва да посетите поне веднъж в живота – най-близкият до България е Истанбул

Ню Йорк. Едно от най-смислените преживявания в живота е пътуването. Има градове, които трябва да посетите поне веднъж в живота си. Това е възможност да видите света по различен начин и да научите за нови култури. Списъкът е дълъг, а от CNBC се обърнаха към над 50 експерти и агенти по пътуванията, които да дадат своите предложения. Ето и кои са най-популярните отговори сред тях.

Български туроператор организира пътуване до Сокотра – една от най-удивителните дестинации на планетата

Столицата на Франция – Париж, най-често е присъствала в анкетата на специалистите, които отличават атмосферата, културата и романтиката на дестинацията. Второто предложение е Рим. Италианската столица впечатлява със своята култура, история, шопинг и кулинария.

В сезона на цъфналите вишни: Екзотик Холидей организира пътешествие до Япония, Тайван и Южна Корея

В ТОП 3 влиза Ню Йорк. Собственикът на туристическата агенция The Vacationeer – Джонатан де Араухо, нарича Голямата ябълка „Град на суперлативите“. Следва Кейптаун (Южна Африка), определян като перфектната дестинация за търсачи на силни усещания.

Абакс – с единствената програма до Шри Ланка с директен чартърен полет и 8 нощувки

„Нито един друг град на земята не съчетава в едно естествена красота, космополитен блясък, интересна кулинарна сцена, атмосфера на ваканционен плаж и страхотен нощен живот“. Това споделя основателят на Go Ask a Local Мани Салорио за столицата на Бразилия – Рио де Жанейро, която е под №5. На шеста позиция е Токио.

Тайланд няма да изисква от чуждестранните посетители доказателство за ваксина срещу Covid-19

„Носи атмосферата на всяка световна столица, но с напълно уникален привкус“, споделя Джак Езон, основател на туристическата агенция EMBARK Beyond. Най-близо до България е №7 в класацията – Истанбул. Турският мегаполис е сред любимите дестинации на българските туристи, които са привлечени заради турското гостоприемство, кулинарните изкушения, шопинг, съхранената архитектура на много от забележителностите и заради още много причини.

Каруци с покрив и баня са новата туристическа тенденция в Румъния (снимки)

Материалът 7 града, които трябва да посетите поне веднъж в живота – най-близкият до България е Истанбул е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top