Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Нов туристически посетителски интерактивен център откриха край Мезек

Мезек, Свиленград. Посетителски център край село Мезек откри кметът на община Свиленград арх. Анастас Карчев. Преди да пререже лентата той изтъкна колко много работа е свършена съвместно от общината, държавата, МИГ „Свиленград – Ареал” и изпълнителите от 2019 година, когато е разработен проектът, досега, за да се превърне една порутена и опасна сграда в модерен център за посрещане на туристи.

Посетителският център е създаден с мисията да надгражда културно-туристическия продукт на региона, разкривайки богатството на дълголетни традиции и вдъхновяващото историческо наследство на Свиленград.
В момента туристите могат да разгледат зала на граничаря и да се запознаят с миналото на граничния район Свиленград чрез няколко късометражни филма.

Посетителите ще имат възможност да направят виртуална разходка из забележителностите на общината и чрез времева виртуална книга да се върнат назад в годините за да научат историята на района.
Скоро туристическия център ще заработи с пълния си капацитет.

Материалът Нов туристически посетителски интерактивен център откриха край Мезек е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top