Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Туристи тръгват от Асеновград „По стъпките на легионите“ до Бачково

Асеновград. ОП „Туризъм“ към община Асеновград и Общински младежки съвет организират съвместна инициатива по повод 22-ри април – Денят на Земята. Всеки жител и гост на града може да се включи в туристическия поход по един от най-красивите маршрути от асеновградския край. А именно – античният римски път, който свързва Асеновата крепост и с. Бачково.

По маршрута се разкриват неповторими панорамни гледки и любопитни и малко известни исторически факти. Освен това, почти цялото трасе, известно с името “По стъпките на легионите”, преминава по истински римски път. Могат да се наблюдават внушителни подпорни стени и два римски моста. Маршрутът на похода е изготвен от организаторите така, че да е достъпен за всички. Сборният пункт на 22.04.23 г. (събота) е пред входа на Асеновата крепост, а часът – 16:30 ч.

ОП „Туризъм“ към община Асеновград припомня, че продължава инициативата „Опознай и обикни Асеновградския край“. Всеки турист или гост в региона има възможността да събере 25 печата от едни от най-интересните туристически обекти край Асеновград. Сред тях са емблемата на града Асеновата крепост, бижуто на Родопите – пещера „Добростански бисер“, Исторически музей, Палеонтологичен музей, феноменът „Караджов камък“, Етнографската къща, Старинно училище „Св. Георги“, скалното светилище „Беланташ“, внушителни с въздействието си манастири и църкви, природни забележителности.

Книжката може да бъде закупена от информационния център на НПК „Асенова крепост“ на символичната цена от 2 лв. Печатите се събират, като посетите всяко едно от 25-те харизматични места от асеновградския край. Онези, които успеят да изпълнят предизвикателството, ще получат значка от ОП „Туризъм“ с емблемата на Асеновград – Асеновата крепост. Времето вече е пролетно и подходящо за разходки в планината. А инициативата „Опознай и обикни Асеновградския край“ може да бъде повод за повече активност сред свежия въздух на Родопа планина, особено през почивните дни.

Материалът Туристи тръгват от Асеновград „По стъпките на легионите“ до Бачково е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top