Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Този уикенд Созопол приема любителите на тениса от цялата страна

Созопол. За десета поредна година „Интерактив Тенис“ и ВС „Санта Марина“ организират турнири от серията „Weekend Tour“. Първото събитие е от категория ITL250 и ще се проведе от 26 до 28 май, a второто – в края на септември и ще бъде от категория ITL500. Bgtourism.bg e медиен партньор на инициативата. Турнирите носят точки за националната ранглиста на ИТЛ. В надпреварите ще бъдат включени четири формата – индивидуално мъже, индивидуално жени, двойки мъже и смесени двойки. Програмата на първия турнир включва 3 срещи за всеки любител, като ще има паралелна схема за отпадналите след квалификациите.

През последните години „Santa Marina Open“ се превърна в традиция за любителите на тениса и техните близки, като перфектна възможност за активна почивка. Още от официалното си откриване преди 10 години, кортовете се са притегателна сила за стотиците любители, решили да комбинират почивката с любимата игра. От откриването си до момента тенис комплекса се разви и е сред най-големите в страната, като през годините е бил домакин на редица международни състезания в това число и на мачове от купа Дейвис.

Обявиха датата за състезанието по планинско бягане „Трън Ултра Рън“ през 2024 година

Турнирите от серията Weekend Tour гостуват в града още от самото откриване на кортовете, като именно „Santa Marina Open“ е първият официален турнир, провел се на тях.

Към момента заявили участие са над 50 състезатели, като всички те идват със свои близки и приятели. Фаворити в първото издание са Валентин Бонев, Милен Балтов и Ивайло Воденски. Сред завилите участие са играчи от София, Пловдив, Кюстендил, Варна, Перник, Казанлък, Стара Загора и Бургас.

Наградата за победителите индивидуално е почивка в Банско, и е осигурена от FPI Hotels & Resorts, а победителите при двойките ще получат награди от Weekend Tour.

Както всяка година организаторите са осигурили най-добрите цени за нощувки в комплекса домакин, от които могат да се възползват семействата и гостите на участниците. Научете повече в страницата на събитието www.weekendtour.bg.

Материалът Този уикенд Созопол приема любителите на тениса от цялата страна е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top