Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Известният историк проф. Бетани Хюз започна снимките на телевизионната поредица за съкровищата на България

Петрич. Известният историк проф. Бетани Хюз започна снимките на телевизионна поредица за съкровищата на България. Тя е в Петрич, където завъртя първите кадри в местния Исторически музей и в Античен град Херклея Синтика, а във втория ден екипът й посети археологическите разкопки на античния град в м. Рупите.
Снимки Исторически музей Петрич
Доц. Людмил Вагалински представи историята на Хераклея Синтика, богатото разнообразие на автентични структури и разказа за етапите на проучване.
Арх.Милена Каменова запозна екипа с предвижданията за консервация и реставрация на разкритите археологически структури, демонстрира дигиталните реконструкции, които са разработени във връзка с реализирането на проекта за трайна консервация.
Инж.Катя Стоянова разказа за цялостната концепция на Община Петрич за развитието на Античен град Хераклея Синтика, избраните политики за опазване, популяризиране и социализация, както и за създаването на цялостния туристически продукт.
Впечатлени от видяното, екипа на Проф.Бетани Хюз продължи към следващото съкровище на България – Рилски Манастир.
Проф. Бетани Хюз е преподавала в университетите в Оксфорд и Кеймбридж и е изнасяла лекции в Корнел, Бристол, UCL, Маастрихт, Утрехт, Манчестър и Суонзи. Хюз е преподавател в Института за продължаващо обучение на университета в Кеймбридж, научен сътрудник на King’s College London.
През юли британката пристигна у нас по покана на Министерство на туризма. След тази визита тя получи зелена светлина за началото на снимки за епизодите от  поредицата „Съкровищата на България“. У нас филмите ѝ се излъчват по Viasat History.

Материалът Известният историк проф. Бетани Хюз започна снимките на телевизионната поредица за съкровищата на България е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top