Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg

Ангел Кунчев за мръсното море: Евтина сензация, която може да ни струва скъпо!

Приморско. „Евтина сензация, която може да струва скъпо на страната ни!“ Това написа главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев във фейсук по повод излязлата в медиите информация, че плажовете по Южното Черноморие са замърсени с до 41 пъти над нормата.

“Редно е когато се обявяват такива данни да се публикуват и протоколите от изследванията… Вместо това се поставя под съмнение професионализма на колегите от РЗИ Бургас, което е най-малкото неетично!
На усвояващите пари по проекти би трябвало да е ясно, че ако вземете проби 1-2 дни след бури и обилни валежи, в морето ударно навлизат големи маси вода от реките.
А ако вземете вода от някое застояло взерце може да докажете и 400 пъти над нормата!
По стечение на обстоятелствата от една седмица съм точно на Южния плаж в Приморско. Засега не съм видял тълпи от болни пациенти.
И един въпрос, който няма нищо общо със ситуацията – знаете ли някоя НПО от Гърция или Турция, която в разгара на сезона изпълнява проект, които доказва каква помийна яма е морето им?
Дал съм указания на РЗИ Бургас да покани изпълнителите на проекта да вземем и изработим заедно проби от морето”, споделя още доц. Кунчев.

Материалът Ангел Кунчев за мръсното море: Евтина сензация, която може да ни струва скъпо! е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.

Сподели:
Top